چگونه با ریزگردها زندگی مسالمتآمیز داشته باشیم؟
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در بیانیهای چگونگی زندگی و سازگاری با پدیده گرد و غبار برای کاهش اثرات این پدیده بر سلامتی افراد را منتشر کرد. به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، این دانشگاه در بیانیهای اعلام کرد: با توجه به این که این روزها شاهد وجود ریزگردها در هوای استان هستیم
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در بیانیهای چگونگی زندگی و سازگاری با پدیده گرد و غبار برای کاهش اثرات این پدیده بر سلامتی افراد را منتشر کرد.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، این دانشگاه در بیانیهای اعلام کرد:
با توجه به این که این روزها شاهد وجود ریزگردها در هوای استان هستیم اقدامات احتیاطی میتواند به شما کمک کند تا خود را از اثرات سوء گرد و غبار حفظ و اثرات نامطلوب این پدیده بر سلامت خود را به حداقل برسانید. این اقدامات به شرح دیل است:
بیماران قلبی و تنفسی، مبتلایان به آسم، کودکان ، مادران باردار و سالمندان در فضاهای باز فعالیت نکنند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری کرده و در منزل استراحت کنند.
اگر الزاما باید در هوای آزاد فعالیت کنید زمان آن را به حداقل ممکن کاهش دهید.
از ورزش سنگین به ویژه اگر دارای مشکلات تنفسی و آسم هستید خودداری کنید.
در خانه یا محیطهای بسته بمانید و دربها و پنجرهها را بسته نگاه دارید.
درصورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانید.
اگر مبتلا به آسم هستید یا نشانههایی مانند کوتاهی تنفس، سرفه و خس خس کردن و درد قفسه سینه را مشاهده کردید، برنامه درمانی خود را دنبال کرده واگر نشانهها برطرف نشدبا پزشک خود مشورت کنید.
مایعات، میوه و سبزیجات را در زمان پدیده ریزگردها بیشتر مصرف کنید.
برای جلوگیری از آلودگی آب و مواد غذایی، استقاده از پوشش مناسب برای مواد غذایی و آب ضروری است.
لازم است مواد غذایی قبل از نگهداری در یخچال از ذرات گرد و غبار زدوده شوند.
در زمان بروز پدیده ریزگردها، شیشههای خودرو را بالا نگه دارید و اگر اتومبیل شما دارای سیستم تهویه مطبوع است، آن را در وضعیت چرخش مجدد قرار دهید تا گرد و غبار ورودی به اتومبیل شما کاهش یابد.
برای کاهش تماس با ریزگردها در محیط زندگی نظافت روزانه توصیه میشود.
درصورت ضرورت خروج از منزل یا محیطهای بسته در زمان ریزگردها از ماسکهای مناسب استفاده کنید چون ماسکهای کاغذی معمولی و دستمال نمیتوانند جلوی ورود ذرات ریز گرد و غبار به سیستم تنفسی ما را بگیرند. استفاده از ماسکهای ویژهای که با عنوان( p۱ و p۲ ماسک های سوپاپ دار) در داروخانهها عرضه میشود، مناسب خواهد بود.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰