نقش انگیزه اقتصادی در شکلگیری فرقههای انحرافی
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه جامعه به معنویت نیاز دارد، گفت: افراد نمیدانند از چه طریقی، عرفان را دریافت کنند، نخستین چیزی که افراد را برای تشکیل فرقه سوق میدهد، انگیزه اقتصادی و در مرحله بعد، ارضای غرائز است. محمدحسین صغیرا در گفتوگو با ایسنا
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه جامعه به معنویت نیاز دارد، گفت: افراد نمیدانند از چه طریقی، عرفان را دریافت کنند، نخستین چیزی که افراد را برای تشکیل فرقه سوق میدهد، انگیزه اقتصادی و در مرحله بعد، ارضای غرائز است.
وی یادآور شد: با توجه به حساسیت خانوادهها در خصوص فرقههای نوظهور، جذب در این گروهها به فضای مجازی سوق داده شده است، از طرفی دیگر، فردگرا شدن افراد و فاصلهگیری از اجتماع باعث جذب جوانان به این فرقهها میشود.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه فرقهها از لحاظ اعتقادی و غیر اعتقادی قابل تقسیمبندی هستند، افزود: اگر فرقهای از درون دین اسلام پا بگیرد و آنگاه کارها و اهداف خود را به پیش ببرد، این فرقه دینی گفته میشود، اما اگر فرقهای مانند اوشو، شیطانپرستی، عرفان بودایی، عرفان حلقه و عرفان سرخپوستی غیر از دین و برگرفته از غرب رشد کند، آن فرقه غیر دینی نامیده میشود.
وی در خصوص دراویش، تصریح کرد: البته دراویش متفاوت هستند، آنها عرفانهایی را مطرح کرده، کارهای خارقالعادهای انجام میدهند و این امورات، اثراتی را در مخاطب ایجاد میکند.
صغیرا با بیان اینکه جامعه به معنویت نیاز دارد، خاطرنشان کرد: افراد نمیدانند از چه طریقی، عرفان را دریافت کنند و نخستین چیزی که افراد را برای تشکیل فرقه سوق میدهد، انگیزه اقتصادی و در مرحله بعد، ارضای غرائز است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اضافه کرد: فرقههای انحرافی با اهداف مختلف شکل میگیرند، اگر انگیزه تشکیل آن فرقه، اقتصادی باشد، طبعا نگاه آن عرفان به سمت مسائل مالی است، حتی در برخی از فرقهها به محض جذب افراد، پولی از آنان دریافت میشود.
وی افزود: انسان دارای دو غریزه غضب و شهوت است، شهوت شامل خوراک، پست و مقام و شهوت جنسی است، مخاطب اگر احساس کند که میتواند در این فرقهها نیازهای خود را بدون محدودیت رفع کند، از آن فرقه استقبال میکند.
صغیرا یکی از مهمترین فرقههای شکلگرفته در دنیا و کشور را اوشو مطرح و بیان کرد: در این فرقه، بیشتر تمرکز بر ارضای شهوات به هر طریقی است، در حالیکه در شیطانپرستی رفتارها بهصورت خشن و در ظاهر نیز نمایان میشود و به گفته طرفداران این فرقه، آنان مستقیم از خود شیطان دستور میگیرند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نکته دیگر در فرقهها را اغراض سیاسی دانست و بیان کرد: این فرقهها شهرتطلبی و سیاست را رواج میدهند و از آنجا که جوانان از سن ۱۸ تا ۳۰ سالگی نیاز به دیده شدن و مطرحشدن دارند، معمولا جذب این فرقهها میشوند.
وی یکی از مهمترین عوامل جذب در فرقهها را ضعف و بیاطلاعی دینی عنوان و بیان کرد: اگر افراد از لحاظ دینی تبیین شوند که اسلام دین کاملی است، هرگز به این گروهها متمایل نمیشوند، بنابراین در بحث آموزش باید کار شود و افراد به سمت دین اسلام و زیباییهای آن سوق داده شوند.
صغیرا یادآور شد: ویژگی انسان بدین صورت است که اگر در هر کاری ریاضت بکشد، میتواند آن کار را به بهترین وجه انجام دهد، با اطلاع گرفتن از شیطان، از برخی از امور غیبی خبردار میشوند، بههمین دلیل زمانیکه افراد قدرت ظاهری مریدان یک فرقه را ببینند، به سمت آنان جذب میشوند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان گفت: امام معصوم به تمام اطلاعات عالم، احاطه دارد، اما مانند یک بشر معمولی رفتار میکند، باید گفت که اسلام و ائمه در تلاش هستند که افراد در راه صحیح قرار بگیرند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰