محیط زیست دغدغه احیای تالاب گاوخونی را داشته باشد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید بر اینکه محیط زیست باید دغدغه احیای تالاب گاوخونی را داشته باشد، گفت: احیای زاینده رود و تالاب در طرح سازگاری با کم آبی کشور مصوب شده است. منصور شیشه فروش امروز (پنجشنبه-۸ مهر ماه) در نشست «بررسی راهکارهای جلوگیری از فرونشست اصفهان» که در اتاق بازرگانی اصفهان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید بر اینکه محیط زیست باید دغدغه احیای تالاب گاوخونی را داشته باشد، گفت: احیای زاینده رود و تالاب در طرح سازگاری با کم آبی کشور مصوب شده است.
منصور شیشه فروش امروز (پنجشنبه-۸ مهر ماه) در نشست «بررسی راهکارهای جلوگیری از فرونشست اصفهان» که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: وظایف هر دستگاه در ارتباط با اثرات و کاهش اثرات فرونشست در کوتاه مدت و بلندمدت را مشخص کرده ایم.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد استان درگیر شدیدترین شرایط خشکسالی است، گفت: از ابتدای امسال ۶۰ روز ناسالم در اصفهان، شاهین شهر و فلاورجان داشته ایم که یکی از دلایل اصلی آن نبود بارش ها و عدم جریان زاینده رود است.
به گزارش ایسنا، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه امسال ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی اصفهان زیر کشت نرفت، تصریح کرد: کشت نشدن اراضی کشاورزی موجب فعال شدن کانون های گرد و غبار در اصفهان شده است.
وی با بیان اینکه ۲۰ هزار هکتار از باغات مثمر به دلیل عدم تامین آب، طی دو ماه گذشته آبرسانی سیار می شوند، افزود: از سوی دیگر با افت آب چاه ها، کیفیت آنها نیز کاهش یافته است، از سوی دیگر فضای سبز حاشیه زاینده رود و درختان اطراف رودخانه به دلیل خشکی رودخانه درگیر خشکی هستند.
شیشه فروش همچنین افزود: از سوی دیگر اصفهان با کمبود ۴.۳ متر مکعب در ثانیه آب شرب مواجه است.
وی با اشاره به اینکه فرونشست زمین در اصفهان در حال پیشروی است، گفت: سازمان زمین شناسی و سازمان نقشه برداری موظفند که نرخ فرونشست زمین را تعیین کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان توضیح داد: ۲۷ دستگاه GPS با همکاری سازمان زمین شناسی در استان در مناطق مختلف نصب شده و از سوی اطلس فرونشست زمین تهیه شده است.
وی گفت: جهاد کشاورزی اصفهان نیز به دنبال تغییر الگوی کشت است و در حال حاضر کشت برنح در اصفهان انجام نمی شود و چمن در استان حذف و آب شرب از آب آبیاری جدا شده است.
شیشه فروش با تاکید بر اینکه محیط زیست باید دغدغه احیای تالاب گاوخونی را داشته باشد، تصریح کرد: این موضوع دومین مطالبه جدی استان است و احیای زاینده رود و تالاب در طرح سازگاری با کم آبی کشور مصوب شده است.
وی همچنین تاکید کرد: موضوع فرونشست زمین در اصفهان باید در شورای عالی آب با توجه به حضور وزرا و معاونین مختلف رئییس جمهور مطرح و در آنجا برای آن تصمیم گیری شود، از سوی دیگر سیاست تغذیه آبخوان اصفهان برخوار و دیگر آبخوان های استان باید از سوی وزارت نیرو اجرایی شود.
ظرفیت تولید پساب استان حدود ۷۷۹ هزار مترمکعب است
کارشناس نظارت بر تصفیه خانه های فاضلاب شرکت آبفای اصفهان در ادامه این نشست، درباره میزان تولید پساب و نحوه مصرف آن، اظهار کرد: حدود ۶۵ درصد استان تحت پوشش شبکه فاضلاب است که این نرخ در کشور حدود ۴۰ درصد است، همچنین حدود ۷۳ درصد شهرهای استان نیز تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند، ۹۶ درصد شهر اصفهان شامل حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش شبکه فاضلاب است.
به گفته محمد موسوی، ۲۸ تصفیه خانه در استان درحال بهره برداری هستند که ۲۶ تصفیه خانه شهری و بقیه روستایی هستند.
وی به ظرفیت تصفیه خانه های درحال بهره برداری اشاره کرد و گفت: ظرفیت این تصفیه خانه ها حدود ۸۵ میلیون متر مکعب در سال است که اکنون حدود ۱۹۰ میلیون مترمکعب در سال پساب از تصفیه خانه خارج می شود.
کارشناس نظارت بر تصفیه خانه های فاضلاب شرکت آبفای اصفهان افزود: بیش از ۸ هزار شبکه جمع آوری فاضلاب در استان وجود دارد که ۳ هزار و ۹۰۰ کیلومتر دیگر نیز در حال احداث است، همچنین بیشتر این تصفیه خانه ها در بخش های مرکزی استان و در ۴ تصفیه خانه نیز در اطراف شهر پراکنده هستند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر حدود ۷۷۹ هزار مترمکعب ظرفیت تولید پساب در استان وجود دارد که امسال ۵۱۰ هزار مترمکعب پساب تولید شده و هنوز این تصفیه خانه ها ظرفیت ورود فاضلاب را دارد.
موسوی با بیان اینکه پساب های تولید شده معمولا به صنایع و شهرداری داده می شود، توضیح داد: تخصیص پساب بیشتر در تصفیه خانه های بزرگ شمال و جنوب شهر اصفهان و همچنین تصفیه خانه شاهین شهر انجام می شود، همچنین تخصیص پساب به صنایع به معنای جایگزینی پساب به جای آب و برداشت کمتر آب توسط این بخش است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰