شیوع اعتیاد در خوزستان بالاتر از میانگین کشوری / تمایل به مصرف “کانابیس”
عکس از آرشیو دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان گفت: نرخ شیوع اعتیاد در خوزستان مقداری بالاتر از میانگین کشوری است که شیوعشناسی آن در حال انجام است و نتایج آن تا یکی دو هفته آینده مشخص میشود. سرهنگ محمد صفری در نشست خبری که امروز (اول تیرماه) به مناسبت هفته مبارزه با
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان گفت: نرخ شیوع اعتیاد در خوزستان مقداری بالاتر از میانگین کشوری است که شیوعشناسی آن در حال انجام است و نتایج آن تا یکی دو هفته آینده مشخص میشود.
سرهنگ محمد صفری در نشست خبری که امروز (اول تیرماه) به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، اظهار کرد: همچنان برنامههای ما با محوریت مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر در حال اجرا است. تهیه و تبادل تفاهمنامه با سازمانهایی که در حوزه مواد مخدر در حال فعالیت هستند، از برنامههای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: پیشگیری از اعتیاد، درمان، کاهش آسیب، توانمندسازی و صیانت از بهبودیافتگان، اولویت کاری ما در سال ۱۴۰۰ است که در این خصوص ساماندهی معتادین متجاهر از برنامههایی است که از عید نوروز در سطح کشور و خوزستان در حال اجرا است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان گفت: ساماندهی معتادین متجاهر در قالب نگهداری در اردوگاه ماده ۱۶ انجام میشود. همچنین استمرار طرح یاریگران زندگی با پوشش حدود ۳۰ درصد مدارس استان خوزستان، جزو طرحهای مدون این ستاد است.
وی افزود: طرح یاریگران زندگی به منظور توسعه زندگی توام با سلامتی و نشاط، امید به آینده عاری از اعتیاد و مواد مخدر، با هدف پاکسازی محیطی اجتماعی، مداخله جامعهمحور، مسئولیتپذیری اجتماعی و مشارکت مردم اجرایی شده است. این طرح، بیشتر در حوزه پیشگیری، در حال اجرا است.
صفری گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر توجه ویژهای به مبارزه بیامان با بنیانهای مالی قاچاقچیان مواد مخدر دارد. یکی از چهار شغل پردرآمد جهان، فعالیت در حوزه مواد مخدر است و ۷۰ درصد درآمد مواد مخدر، در حوزه توزیع است بنابراین یکی از انگیزههای قوی قاچاقچیان مواد مخدر، کسب درآمد است و در کشور جمهوری اسلامی ایران برای این کار، انگیزههای امنیتی و سیاسی زیادی نداریم.
وی با اشاره به تولید زیاد مواد مخدر صنعتی و سنتی در افغانستان، افزود: در این راستا معاونت مبارزه با پولشویی و بنیانهای مالی قاچاقچیان، تشکیل شده است. با توجه به طولانی بودن مرزهای ایران با کشورهای همسایه، اقدامات عملیاتی و اطلاعاتی در حوزه شرق کشور و مرزها تقویت شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان بیان کرد: پیگیری و اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر نیز انجام و قانون جدید آن تدوین شده است و به زودی تصویب خواهد شد.
صفری تصریح کرد: در رتبهبندی شوراهای مبارزه با مواد مخدر استانها در سال ۹۹، خوزستان رتبه چهارم را کسب کرده است. امسال نیز استاندار خوزستان به عنوان یکی از استانداران سه استان فعال در حوزه جمعآوری معتادین متجاهر شناخته شده است.
وی با اشاره به ساماندهی فرآیند بررسی مواد مخدر و تجهیز آزمایشگاه مواد مخدر در خوزستان، گفت: در گذشته، مواد مخدر کشفشده در خوزستان برای آزمایش به استانهای همجوار از جمله فارس منتقل میشد اما اکنون آزمایشگاه خوزستان فعال شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان در خصوص کشفیات مواد مخدر، بیان کرد: وجود مواد مخدر منفی است اما دوستان در حوزه مقابله با مواد مخدر، تلاش خوبی داشتهاند به گونهای که در سالهای ۹۸ و ۹۹ کشفیات مواد مخدر در خوزستان ۱۲ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: متاسفانه بیشتر تولید، مربوط به مواد مخدر صنعتی است. بیش از حد متعارف شاهد افزایش تولید و کشف مواد مخدر صنعتی هستیم که نگرانکننده است. این مساله به این دلیل است که کشور افغانستان در حال تبدیل شدن به قطب تولیدکننده مواد مخدر صنعتی است.
صفری بیان کرد: کمیته درمان، حوزه بیمه سلامت معتادان، حوزه فرهنگی، کمیته مشارکتها، کمیته قضایی، کمیته شناسایی اموال و سازمانهای مردمنهاد نیز از جمله کمیتههایی هستند که اقدامات خوبی در راستای مبارزه با مواد مخدر انجام دادهاند.
وی افزود: با توجه به نرخ شیوع مواد مخدر، خوزستان یکی از استانهای پیشرو در انجام اقدامات پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر است که در این راستا محلی برای درمان، ساماندهی، نگهداری و حرفهآموزی بانوان معتاد راهاندازی خواهد شد. در خصوص اختصاص اعتبارات به NGOها و سازمانهای مردمنهاد نیز کارهای خوبی انجام شده که امسال، بیشتر و هدفمندتر انجام خواهد شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان گفت: نرخ شیوع اعتیاد در خوزستان مقداری بالاتر از میانگین کشوری است که شیوعشناسی آن در حال انجام است و نتایج آن تا یکی دو هفته آینده مشخص میشود.
وی تصریح کرد: همچنین استقبال به مصرف کانابیس وجود دارد که این مساله به این دلیل است که برخی اعتقاد دارند ممکن است گل اعتیاد آور نباشد در حالی که اعتیادآور است.
صفری گفت: استان خوزستان از نظر گردش مالی مواد مخدر در رده دوم کشور است. خوزستان، بیشتر در حوزه جابهجایی مواد مخدر و قاچاق آن به کشورهای همسایه فعال است که در وجهه بینالمللی، خوب نیست.
وی افزود: هیچ اثر و نشانهای از نیت سیاسی یا امنیتی در حوزه مواد مخدر نداشتهایم اما ممکن است به جای مواد مخدر قاچاقشده به کشورهای همسایه، اسلحه وارد شود که خطرساز است و در معضلات اجتماعی نقش دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان تصریح کرد: زنان معتاد خوزستان کمتر از ۰.۸ درصد مجموع معتادان هستند یعنی آمار زیاد قابل توجهی نیست. با توجه به بافت عشیرهای و عشایری خوزستان، اعتیاد در زنان این استان کمتر بروز میکند.
وی افزود: خوزستان مانند استانهای دیگر نیست که اگر یک زن معتاد شود، از منزل بیرون برود و در جامعه سرگردان شود زیرا در خوزستان، حمایتهای خانوادگی بیشتر است.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰