کد خبر : 8030
تاریخ انتشار : شنبه 13 شهریور 1400 - 15:08

حکومت تحت حاکمیت طالبان فرصت جدید چین برای اهداف استراتژیک در افغانستان

حکومت تحت حاکمیت طالبان فرصت جدید چین برای اهداف استراتژیک در افغانستان

همچنان که طالبان به تشکیل دولت جدید افغانستان نزدیک می‌شود، چین شاهد فرصتی در این کشور برای گسترش پروژه‌های مربوط به ابتکار عمل چند میلیارد دلاری خود موسوم به “کمربند و جاده” در آن است.  به نقل از تایمز آو ایندیا، در اتفاقی که نشان دهنده خوش رفتاری دو جانبه بود، چین روز جمعه گفت

حکومت تحت حاکمیت طالبان فرصت جدید چین برای اهداف استراتژیک در افغانستان

همچنان که طالبان به تشکیل دولت جدید افغانستان نزدیک می‌شود، چین شاهد فرصتی در این کشور برای گسترش پروژه‌های مربوط به ابتکار عمل چند میلیارد دلاری خود موسوم به “کمربند و جاده” در آن است.

 به نقل از تایمز آو ایندیا، در اتفاقی که نشان دهنده خوش رفتاری دو جانبه بود، چین روز جمعه گفت که رهبران طالبان حامی ابتکار عمل کمربند و جاده بوده و معتقدند که پروژه‌های مربوط به این طرح برای توسعه و موفقیت این کشور جنگ‌زده خوب هستند.

طالبان نیز در این میان چین را به عنوان مهمترین شریک خود توصیف کرده و گفت که پکن آماده سرمایه گذاری و بازسازی این کشور است.

چین همچنین روز جمعه اعلام کرد که همکاری با افغانستان در زمینه ابتکار عمل کمربند و جاده مزایای ملموسی در پی داشته و این کشور تحت حکومت طالبان به ارائه محیطی خوب برای سرمایه گذاران خارجی خواهد پرداخت.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز جمعه در نشستی رسانه‌ای گفت: طالبان افغانستان معتقد است که ابتکار عمل کمربند و جاده برای توسعه و موفقیت در افغانستان و کلیت منطقه خوب است.

چین مشغول برنامه ریزی برای گسترش طرح ۶۰ میلیارد دلاری کریدور اقتصادی چین-پاکستان تحت یک ابتکار عمل دیپلماتیک سه جانبه با شمول افغانستان بوده است.

با این حال این برنامه به دلیل اختلافات سیاسی بین دولت قبلی تحت رهبری اشرف غنی در کابل و پاکستان بر سر حمایت اسلام آباد از طالبان پیشرفت چندانی نداشت.

ابتکار کمربند و جاده از سوی شی جینپینگ رئیس جمهوری چین زمانی که در سال ۲۰۱۳ به قدرت رسید به جریان افتاد. هدف این طرح متصل کردن جنوب شرق آسیا، آسیای مرکزی، منطقه خلیج فارس، آفریقا و اروپا با یک شبکه از مسیرهای دریایی و زمینی است.

هند شدیدا از ابتکار کمربند و جاده همچنان که کریدور اقتصادی چین-پاکستان به عنوان بخشی از آن از منطقه کشمیر تحت کنترل پاکستان می‌گذارد، انتقاد کرده است.

کارشناسان گفتند که چین علاوه بر طرح کمربند و جاده همچنین به دنبال بهره برداری از منابع معدنی غنی و معادن عناصر کمیاب افغانستان است.

مواد معدنی کمیاب که بخش‌های کلیدی برخی تکنولوژی‌های پیشرفته نظیر تلفن‌های آیفون و سیستم‌های هدایت کننده موشک‌ها را تشکیل می‌دهند بر اساس برآورده‌های دولت قبلی افغانستان در این کشور ذخیره‌ای معدنی به ارزش یک تریلیون تا سه تریلیون دلار در سال ۲۰۲۰ داشته‌اند.

طالبان روز جمعه گفت، در افغانستان “معادن غنی مس وجود دارد که به لطف چینی‌ها می‌توانند به حالت عملیاتی بازگشته و مدرنیزه شوند. علاوه بر آن چین مسیر دستیابی ما به بازارهای سراسر جهان است.

هند به غیر از مسائل مربوط به کریدور اقتصادی چین-پاکستان، همچنین نگران این احتمال است که چین پایگاه هوایی بگرام در افغانستان را تحت کنترل بگیرد.

کارشناسان می‌گویند این می‌تواند تلاشی برای دور نگه داشتن هند از جنوب شرق آسیا؛ جایی که چین خواهان داشتن کنترل کامل در آن است، باشد.

آنیل تریگونایات، دیپلمات سابق به خبرگزاری آی.ای.ان.اس گفت: چین تلاش دارد خلأ ایجاد شده در افغانستان بعد از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور را به لحاظ اقتصادی پر کرده و ابتکار کمربند و جاده خود را به پیش ببرد. چنین اتفاقی با توجه به اینکه طالبان نیازمند کسی برای مدیریت پایگاه‌های هوایی در آنجا است به زودی خواهد افتاد.

پایگاه هوایی بگرام بزرگترین فرودگاه و مجهزترین آنها به لحاظ امکانات فنی در افغانستان است و آمریکایی‌ها آن را به جای فرودگاه کابل تا آخرین روز برای استفاده خود نگه داشتند.

هم چین و هم طالبان تحت شراکت جدیدشان می‌توانند به صورت مشترک بگرام را مدیریت کنند در حالی که چین در حین افزایش فعالیت‌های اقتصادی‌اش در افغانستان نیازمند یک پایگاه هوایی امن است.

نیکی هیلی، دیپلمات سابق آمریکایی اخیرا نسبت به تلاش چین برای تصرف این پایگاه هوایی استراتژیک هشدار داده بود.

او گفته بود: ما نیاز به رصد چین داریم زیرا فکر می‌کنم که قرار است شاهد اقدام چین در قبال پایگاه هوایی بگرام باشید. من فکر می‌کنم آنها همچنین قرار است نسبت به افغانستان اقدام کرده و تلاش کنند تا از پاکستان برای قدرتمندتر شدن در مقابل هند استفاده کنند. بنابراین ما مسائل زیادی داریم.

براهما چلانی، استاد مطالعات راهبردی در مرکز پژوهش سیاست در دهلی نو به رویترز گفت، چین دورنمای ارائه دو چیز مورد نیاز طالبان برای حکومت کردن بر افغانستان را مطرح کرده است: به رسمیت شناختن دیپلماتیک و کمک‌های بسیار ضروری در حوزه زیرساخت و اقتصاد.

او بیان کرد: مطمئنا چین فرصت طلب از این گشایش جدید برای دسترسی‌های استراتژیک در افغانستان غنی از منابع معدنی و تعمیق نفوذش در پاکستان، ایران و آسیای مرکزی بهره برداری می‌کند.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

اعلام حریق آریاک

پلکسی مشکی

دانلود کتاب انگلیسی

معاینات دوره ای

movers in ottawa

تعمیر یخچال پاکشوما در تهران

کاشت مو

عکاسی لباس

موتور برق بنزینی

Inergy

گالری مانتو میرداماد

خرید فالوور اینستاگرام

اعلام حریق آریاک

ظروف یکبارمصرف گیاهی

آراد برندینگ

ناهار خوری

خريد بک لينک

تعمیر جک پارکینگ

صیغه نامه با مهر برجسته تهران

زيرنويس

معاینات دوره ای

چوب پلاست

زغال کک شو

لایک اینستا

سازمان امور مالیاتی

خرید رپورتاژ آگهی دائمی

محدوده خبر

کلیک نیوز

تالک نیوز

پویشگر خبر

تارگت نیوز

نیوز آیس

نمانیان

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

خبر فاخر خبر آبی نیوز ست موج نیوز خبر سیگنال اطلاعیه نیوز تلگرا نیوز نیوز آفتاب نیوز شر نیوز استار خبر اول نيو نيوز 1 خبر رسان نیوز یکتا نیوز گپ مجود نیوز خبر یک خبر آخر اخبار روز الماس نیوز سمندر نیوز قلب نیوز ورد نیوز فالو نیوز خبر نسیم  اخبار دی خبر راسخ تالک نیوز نیوز آیس خبر ساعت نیوز آرشیو رستگار نیوز ایستگاه خبری آلتیمت نیوز جاست نیوز خبر تاد مرجع نیوز پین خبر تارگت نیوز یگانه نیوز آشکار نیوز مجیک نیوز خبر زنده ادیتیون نیوز نیوز تایم پست نیوز مستند نیوز نمایان نت ورک نیوز سافر نیوز روزن نیوز اعلان نیوز ریویو نیوز مختصر نیوز سنتر نیوز نیوز کانال نوین نیوز نیوز زندگی اینتر نیوز کارشناس نیوز لند نیوز نیوز سایت مشاوره نیوز خبر حرفه ای پیج نیوز آکادمی نیوز آژانس خبری نیوز آنتن روبی نیوز جامعه خبر خبرفوری کیمیا خبر درگاه نیوز هیت نیوز تایپیک نیوز پیکسو نیوز امپر نیوز دیگر نیوز نیوز سوئیچ نیوز بیزنس جهانی نیوز غول نیوز لوکس نیوز در باره خبر مخاطب نیوز مربوط نیوز اولین نیوز کال نیوز قالب نیوز خود نیوز خواندن نیوز مردم نیوز قدرت نیوز حال نیوز سفر نیوز کلیک نیوز اسکای وان روشن نیوز ایلان نیوز اینو نیوز ایده نیوز یو تایپ نیوز مسیر نیوز نیوز میدو  دیناز نیوز گیت نیوز جعبه نیوز ویکی نیوز جرقه نیوز نیوز توری چشم انداز نیوز دون نیوز مفهوم نیوز خبر سازنده گرم نیوز عمومی نیوز جریان خبر کنترل نیوز جویا خبر نیوز مگا الگوریتم نیوز استاندارد نیوز محدوده خبر نقطه نیوز تماشاگر نیوز پویشگر خبر اطلس نیوز ساید خبر عرشه نیوز به روز نیوز حالا نیوز کلبه نیوز به علاوه نیوز طومار نیوز روزنامه نگاری صبح نیوز اسکن خبر نخست نیوز هسته خبر تمرکز نیوز گروه خبری فعال نیوز آینده نیوز واقعی نیوز فانوس خبر